Gefrituurde gambas

Gefrituurde gambas

Smulweb imageSmulweb

Zin in een krokant En Spaans hapje? Probeer deze gefrituurde gambas. De gambas worden in een creme beslag van bloem, bakpoeder, zout, cayennepeper en bier gedoopt. Daarna worden ze gefrituurd met geplette knoflook voor een extra smaakdimensie. Serveer ze met citroenstrikjes.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gefrituurde gambas op tafel.

  1. Dep de garnalen droog en verwijder eventueel de zwarte ader aan de rugkant.
  2. Meng in een kom bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper. Roer er 1 eetlepel olie en zoveel bier door, dat een cremig beslag wordt verkregen. Laat het 30 minuten op een warme plaats staan.
  3. Giet een laagje van 3 cm olie in een koekenpan. Voeg de geplette knoflook toe en bak tot de teen bruin wordt
  4. verwijder hem met een schuimspaan.
  5. Wentel de garnalen door het beslag, schud het teveel aan beslag af en bak de garnalen in porties in de hete olie aan alle kanten bruin en gaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  6. Serveer ze warm, gegarneerd met citroenstrikjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden