Appeltaart van bladerdeeg

Appeltaart van bladerdeeg

Smulweb imageSmulweb

Een appelkruimeltaart van bladerdeeg is een variant op de klassieke appeltaart. Heerlijk gekarameliseerde appels onder een knapperige laag amandelkruim. Je kunt uit pakjes bladerdeeg kiezen of je eigen bladerdeeg maken.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appeltaart van bladerdeeg op tafel.

  1. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een rechthoekige deeglap ter grootte van de bakplaat (ongeveer 25x35 cm). Leg de deeglap op de bakplaat en zet die 30 minuten in de koelkast.
  2. Roer intussen de boter en de suiker zacht en romig. Voeg het ei en de amandelen toe en roer alles tot een gladde crème.
  3. Snijd de deegranden eventueel mooi bij en prik de deegbodem hier en daar met een vork in. Verdeel de amandelcrème over de deegbodem, laat rondom een rand van 2 cm vrij.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Schil de appels, boor het klokhuis uit en snijd de appels in tweeën. Snijd de helften in plakjes en snijd de plakjes net niet helemaal los. Druk zachtjes op de plakjes zodat de appelhelften open waaien. Schik de halve appels in 3 rijen op de amandelcrème (ongeveer 4 helften per rij).
  5. Bak de appeltaart ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
  6. Verwarm de abrikozenjam met het citroensap en breng dit aan de kook. Lepel de warme jam direct uit de oven over de appels en laat de taart afkoelen voordat je deze serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Bladerdeeg Appeltaart