Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Tajine met rundvlees op tafel.
- Snijd het vlees in grove stukken.
- Snipper ui en knoflook.
- Ontvel tomaten en snijd in stukjes.
- Zet de tajine op een vlamverdeler op het vuur en schenk de olie erin en leg het vlees erin. Bak het vlees met peper, gember, saffraan en wat zout voor 10 minuten op halfhoog vuur.
- Voeg dan ui, knoflook, tomaten en koriander toe en bak de ingrediënten al omscheppend een paar minuten mee.
- Voeg zoveel warm water toe totdat het vlees onderstaat. Doe het deksel erop en laat dit geheel op laag vuur 2 uur stoven.
- Maak de venkel schoon en snijd ze elk in 8 parten. Verdeel de venkel en erwtjes over het vlees.
- Lepel het stoofvocht erover en bestrooi het met zout. Laat dit in 3/4 - 1 uur gaar worden en schep er zo nu en dan wat vocht over.