Grieks gehakt

Grieks gehakt

Smulweb imageSmulweb

Maak dit lekkere Griekse gehakt door rundergehakt te mengen met peper, zout, geperste knoflook, peterselie en gecondenseerde melk. In elke gehaktbal leg je een stukje feta. Bak de gehaktsteaks in 10 minuten bruin. Lekker op elk moment van de dag!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Grieks gehakt op tafel.

  1. Meng rundergehakt, gecondenseerde melk, peper en zout in een schaal door elkaar. Spoel de peterselie af met koud water, hak het fijn en kneed samen met een geschilde en geperste knoflookteen door het gehakt.
  2. Maak 4-5 flinke gehaktballen en sla ze enigszins plat. Verdeel de Feta in evenveel stukken als gehaktballen (Fetastukjes heel laten). Leg de kaas in het midden van elke gehaktbal en vouw het gehakt eroverheen, zodat de kaas niet meer te zien is.
  3. Bevochtig je handen met koud water en wentel de gehaktsteaks door het paneermeel.
  4. Verhit olie in een grote koekenpan. Bak de gehaktsteaks in circa 10 minuten rondom bruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Grieks Vlees