Wontons met dipsaus

Wontons met dipsaus

Smulweb imageSmulweb

Wontons gevuld met gehakt van kipfilet, sjalot, knoflook, gember en koriander, geserveerd met een dipsaus van onder andere sojasaus, gember en citroen. De wontons zijn knapperig gefrituurd en in combinatie met de dipsaus, een heerlijk hapje.

45 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 24 Wonton deegvellen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Wontons met dipsaus op tafel.

  1. Snijd de kipfilets in grote stukken en hak ze met de gemberwortel of het gemberpoeder, het pepertje of de sambal, het korianderpoeder, de grofgesneden sjalot of ui, de grofgesneden knoflook en wat zout en peper in de foodprocessor tot een samenhangend gehakt.
  2. Leg de wontonvelletjes op het werkvlak en schep in het midden van ieder velletje een flinke theelepel van het kipgehakt. Bestrijk de velletjes met behulp van een keukenkwastje rond de vulling met wat water en vouw de vier punten van het deegvelletje naar elkaar. Zorg dat de vulling goed is opgesloten.
  3. Wie bladerdeeg gebruikt, rolt de ontdooide velletjes naar beide zijden iets groter uit en snijdt ze in vieren.
  4. Roer voor de dipsaus de sojasaus, de gemberwortel of het gemberpoeder, het fijngehakte pepertje of de sambal, het citroensap en de gembersiroop of de honing door elkaar.
  5. Verhit de olie tot 180°C. Frituur de wontons met niet te veel tegelijk in circa 4 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  6. Verdeel de dipsaus over éénpersoons-kommetjes en serveer de wontons.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Chinees Sauzen