Noorwegen rendierragout

Noorwegen rendierragout

Smulweb imageSmulweb

Een ware Noorse klassieker: rendierragout! Ontdoe het vlees van de huid en pezen, bak met uien en kruiden, laat sudderen in bouillon en voeg tenslotte aardappelen toe. Een heerlijke en exotische verrassing op tafel.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g rendiervlees

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Noorwegen rendierragout op tafel.

  1. Ontdoe het vlees van de huid en de witte pezen. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Kruid het vlees met zout, peper en kruidnagelpoeder.
  2. Fruit de uien glazig in de boter in een braadpan met deksel. Voeg het vlees toe aan de uien en bak al roerend op hoog vuur.
  3. Voeg de bouillon toe aan de pan en laat het geheel afgesloten ongeveer 90 minuten pruttelen.
  4. Voeg aardappelen en laurierblaadjes toe en voeg eventueel wat water toe, zodat alles bedekt is met vloeistof. Laat pruttelen tot de aardappelen zacht zijn.
  5. Verwijder de laurierblaadjes en breng de ragout op smaak met een beetje azijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Zuivel