Spaanse knoflooksoep

Spaanse knoflooksoep

Smulweb imageSmulweb

40 teentjes knoflook en de beste ingrediënten maken deze Spaanse knoflooksoep onweerstaanbaar lekker. Kook groenten, spek en chorizo in heerlijke bouillon en voeg op het laatst room toe. Serveer met een koele witte wijn.

45 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Spaanse knoflooksoep op tafel.

  1. Maak de 40 teentjes knoflook schoon. Zet het water op het vuur met de teentjes, de aardappelen, 3 el olijfolie, de bouillonblokjes, de kruiden behalve de peterselie en selderij en laat het geheel op laag vuur 3 kwartier zachtjes koken.
  2. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de spekblokjes zachtjes uit. Voeg de klein gesneden ui toe aan het spek en na 2 minuten de prei en de courgette. Bak dit lekker door en temper het vuur. Strooi de 4 el bloem erover en roer goed door.
  3. Haal de pan van het vuur en benader behoedzaam de bouillon die nu 3 kwartier heeft gekookt. Zeef de bouillon door dit over te gooien in een andere pan en wrijf de knoflook, aardappelen en kruiden zo veel mogelijk door de zeef met een lepel.
  4. Schep met een grote pollepel een schep bouillon door het groentemengsel in de koekenpan en roer goed door. Herhaal dit nog een keer zodat een lekkere binding ontstaat. Gooi alles daarna uit de koekenpan over in de soeppan, voeg de klein gesneden selderij en peterselie toe samen met de chorizo. Roer het geheel goed door onder voortdurend roeren met een houten lepel (zachtjes aan de kook brengen en achtjes draaien).
  5. Laat het geheel 15 minuten doorkoken en voeg vlak voor het opdienen de room toe. Zorg ervoor dat de soep hierna niet meer kookt.
  6. U kunt nog zout toevoegen maar naar mijn mening is dat niet meer nodig.
  7. Schenk de soep in kommen en serveer met een koele witte wijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep