Stifado (griekse rundergoulash)

Stifado (griekse rundergoulash)

Smulweb imageSmulweb

Geniet van de echte Griekse smaak met stoofpot van rundvlees; stifado. Door de toevoeging van Griekse kruiden en wijn wordt dit gerecht extra smaakvol. Serveer met aardappelpuree en een frisse salade.

60 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stifado (griekse rundergoulash) op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes en kruid met peper en zout.
  2. Pel de sjalotten, ui en knoflook en snijd de ui en knoflook in kleine stukjes.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en braad het vlees hierin aan. Voeg de ui en knoflook toe en smoor glazig. Voeg kaneel en laurier toe en pureer de tomaten erdoor.
  4. Blus de pan met azijn en laat inkoken. Voeg de bouillon toe en laat 45 minuten stoven op een laag vuur met de pan afgedekt.
  5. Voeg de sjalotten toe en giet de wijn erover. Breng even aan de kook en laat nogmaals 45 minuten op een laag vuur stoven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Sauzen Soep