Bourgondische stoofschotel

Bourgondische stoofschotel

Smulweb imageSmulweb

Deze Bourgondische stoofschotel is om je vingers bij te likken. Bruin gebakken rundvlees gestoofd met ui, paprika, champignons en zilveruitjes. Afgemaakt met rode wijn, kruidnagel en laurierblad. Serveer met stokbrood om de laatste druppels saus van je bord te krijgen.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bourgondische stoofschotel op tafel.

  1. Snijd het rundvlees in stukken en bak ze aan in boter totdat ze bruin zijn.
  2. Snijd ondertussen ui, paprika en champignons in kleine stukjes. Voeg de tomatenpuree aan het bruine vlees toe en blijf roeren. Voeg vervolgens rode wijn, bouillon, kruidnagel en laurierblad toe en laat het geheel even koken. Laat vervolgens 3/4 uur zachtjes koken.
  3. Voeg daarna de champignons, paprika, ui en zilveruitjes toe en roer af en toe. Laat het geheel nog 30 minuten zachtjes stoven.
  4. Breng het gerecht eventueel op smaak met peper en zout en bind het indien nodig met een bindmiddel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje