- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kugel met peren op tafel.
- Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder de klokhuizen. Doe de peren met 150 gr suiker en een gedeelte van de citroenschil in een diepe pan, bijvoorbeeld een juspan, en kook ze halfgaar.
- Meng bloem, de rest van de suiker, zout, gewassen rozijnen, kleingesneden gember, amandelen, citroenschil en kaneel door elkaar. Voeg het gembervocht, gesmolten boter en het water toe en roer alles goed door elkaar.
- Leg het deeg op de halfgaar gestoofde peren met vocht en zorg dat het perenvocht eroverheen komt. Sluit de pan goed af en laat alles aan de kook komen.
- Zet het geheel op een heel laag pitje met een plaatje eronder om aanbranden te voorkomen. Laat het nu gedurende 4 uur heel zachtjes stoven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een oliestel of het elektrische plaatje van een fonduestel.