Indische gehakttaart

Indische gehakttaart

Smulweb imageSmulweb

Met deze Indische gehakttaart tover je zomaar een exotisch gerecht op tafel. Gehakt, prei, winterwortel, ham en gekruid met nasi-kruiden. In bladerdeeg en dan de oven in. Simpel maar heerlijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Indische gehakttaart op tafel.

  1. Haal bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien. Vet een springvorm in en leg hierin het bladerdeeg.
  2. Snijd prei en winterwortel fijn en blancheer kort. Snijd achterham in blokjes en laat een zakje nasi kruiden wellen.
  3. Meng gehakt, prei, wortel, ham, paneermeel, ketjap, sambal en 1 1/2 ei door elkaar. Voeg peper en zout toe.
  4. Doe het gehaktmengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bestrijk met het restant van het ei.
  5. Bak in een voorverwarmde oven op 220 graden Celsius gedurende ongeveer 45-50 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Rijst Kruiden Vlees Sauzen Bladerdeeg