Quiche met spek en ui

Quiche met spek en ui

Smulweb imageSmulweb

Een hartige quiche met spek en ui gaat er bij iedereen wel in. Maak het deeg en de vulling zelf en laat dan de oven het werk doen. Serveer de quiche lauwwarm.

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Quiche met spek en ui op tafel.

  1. Zeef de bloem en het zout in een bergje in een grote slakom en maak een kuiltje in het midden. Doe daar de in stukjes verdeelde boter en 1 ei bij. Meng alles met de vingertoppen, van binnen naar buiten. Kneed het deeg niet te veel, maar rol het tot een bal. Verpak het in plasticfolie en leg het minstens 20 minuten in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Beboter de quichevorm en bekleed hem met het deeg. Prik hier en daar met een vork in het deeg, maar doorboor het niet. Zet het daarna voor 25 minuten terug in de koelkast tot het stevig is.
  3. Maak de vulling: Verhit olie in een koekenpan met antikleeflaag en bak het spek snel bruin. Schep het uit de pan en leg op een bord. Zet opzij. Veeg de pan schoon en laat dan de boter erin smelten. Bak de uien snel lichtbruin. Schep op een tweede bord en zet opzij.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem de quichevorm uit de koelkast en bedek het deeg met de uien. Verdeel daar de reepjes spek over en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
  5. Giet de room in een steelpannetje en breng hem tegen de kook aan. Breek de 2 resterende eieren in een kom en klop ze los met een vork. Voeg al kloppend geleidelijk de warme room, zout, peper en nootmuskaat toe. Schenk dit mengsel dan voorzichtig over de kaas.
  6. Bak de quiche in circa 45 minuten in de oven goudbruin. Neem hem uit de oven en laat hem voor het opdienen nog 10 minuten rusten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Vlees Groente Ui Speklap