Surinaamse sambal van kippelever of hartjes

Surinaamse sambal van kippelever of hartjes

Smulweb imageSmulweb

Deze Surinaamse sambal van kippenlever of hartjes is heerlijk kruidig en pittig. Ideaal om als bijgerecht of bijvoorbeeld als spread over je broodjes te gebruiken.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 g Kippenmaag
  • 2.5 Madame Jeanette Peper

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Surinaamse sambal van kippelever of hartjes op tafel.

  1. Snijd de peper, knoflook en ui heel fijn. Was het vlees, droog het af, verwijder het vet en snijd het in stukjes.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een hete wok. Bak de ui, peper en knoflook even aan. Voeg de rest van de kruiden toe en bak nog 1 minuutje mee.
  3. Voeg het vlees toe en roerbak ongeveer 6 minuten. Als je een beetje saus wilt, voeg dan wat water toe en roer alles goed door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen