Pastel de nata (Portugese custard gebakjes)

Pastel de nata (Portugese custard gebakjes)

Smulweb imageSmulweb

In Portugal ontkom je er niet aan: de pastel de nata. Dit Portugese custard gebakje is niet voor niets zo bekend - inmiddels ook in Nederland. Dit gebakje is knapperig, zoet, romig en rijk van smaak. Genieten.

45 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pastel de nata (Portugese custard gebakjes) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd het bladerdeeg in repen van 3 centimeter lengte en een halve centimeter breedte. Rol deze stroken op - niet te strak en niet te los - en leg ze met de platte kant in de ingevette bakvormpjes. Druk met een natgemaakte vinger het deeg in de bakvormpjes. Zorg dat er geen gaatjes in het deeg zitten.
  2. Klop de eierdooiers schuimig. Roer in een pan de room, de suiker en de geraspte citroenschil door elkaar en voeg door een zeef het geklopte eigeel toe. Verwarm het mengsel op een laag vuur en roer er dan een eetlepel bloem doorheen. Goed roeren, het mengsel moet wat minder vloeibaar worden.
  3. Laat het mengsel nog 3 minuten zachtjes koken en neem dan de pan van het vuur. Vul ieder vormpje met de custard als dit enigszins is afgekoeld.
  4. Bak de vormpjes in de hete oven tot ze goudbruin zijn. Haal elke pastel de nata uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker en kaneel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg