Zelf krentenbollen maken

Zelf krentenbollen maken

Smulweb imageSmulweb

Versier het ontbijt door zelf krentenbollen te maken. Door de combinatie van krenten en appel krijgen deze bollen een frisse twist. Heerlijk zacht van structuur en boordevol smaak. Geweldig om de dag mee te beginnen!

25 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Water
  • 80 g Krenten
  • 15 g Perziklimonadesiroop

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zelf krentenbollen maken op tafel.

  1. Los de gist op in warm water. Doe de bloem in een schaal en werk het gistmengsel erdoor. Voeg beetje bij beetje lauwwarm water toe tot er een stevig deeg ontstaat.
  2. Voeg aan het deeg de krenten en de appel toe en kneed deze erdoor.
  3. Vorm zes gelijke bollen van het deeg en laat deze nog 50 minuten rijzen.
  4. Bak de deegbollen af op 200°C gedurende 25 minuten op een beboterd en bebloemd bakblik.
  5. Laat de deegbollen nog 30 minuten nagaren in een oven die uit staat.
eet smakelijk