Romeinse sla met ceasardressing

Romeinse sla met ceasardressing

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je een heerlijke Romeinse sla met ceasardressing! Maak zelf croutons door het casinobrood te bakken in de olie met knoflook. Voeg daarnaast nog bacon, Parmezaanse kaas en een eitje toe voor de ultieme smaakexplosie. Genieten maar!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 60 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Romeinse sla met ceasardressing op tafel.

  1. Snijd het casinobrood (ontkorst) in blokjes. Bak de blokjes in de olie met de uitgeperste knoflook omscheppend goudbruin. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak de baconreepjes krokant in 1 el olie en laat ze ook uitlekken op keukenpapier. Kook het ei 5 minuten en laat het schrikken.
  3. Prak de eierdooier en roer er citroensap, mosterd, Worcestersaus, zout, peper, olijfolie en fijngeprakte ansjovis doorheen om een sausje te maken.
  4. Was de sla en scheur de bladeren klein. Meng de sla, het sausje, de bacon, de croutons, en de Parmezaanse kaas door elkaar. Verdeel over vier borden. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sla