- 200 g Gecondenseerde melk
- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Flan op tafel.
- Laat de suiker in een steelpannetje met dikke bodem op een zacht vuur smelten. Blijf roeren. Zodra de suiker goudbruin is, zet de pan in een bak met koud water waardoor het kookproces stilstaat.
- Giet de karamel onmiddellijk in ovenvaste vormpjes totaal 1 l. samen. Beweeg de vormpjes zodat ze geheel bedekt zijn met karamel.
- Klop de eieren schuimig. Roer gecondenseerde melk, water en vanille door elkaar. Klop dit mengsel door de eieren.
- Zet de vorm in een braadslee en vul deze tot halverwege de hoogte van de vormpjes met water. Bak de Flan 1 - 1 1/4 uur in de oven op 180 graden Celsius.
- Steek een satestok in de pudding. Als deze er dan schoon uit komt is de pudding goed.
- Laat de pudding op kamertemperatuur komen en zet hem dan minstens 3 uur in de koelkast.