Zarzuela

Zarzuela

Smulweb imageSmulweb

De mediterrane visstoof Zarzuela is een feestje op tafel. Met inktvis, gamba's, heek en zeeduivel. Voeg daar wat knoflook, ui, oregano, chilipeper, gezeefde tomaten en suiker aan toe, en jij hebt een zonovergoten maal. Serveer met een flinke scheut aioli.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Jumbo Heekfilet Mediterraans
  • 100 g Vongole

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zarzuela op tafel.

  1. Maak de vis (heek en zeeduivel) schoon en snijd het in grote stukken. Maak schaal- en schelpdieren schoon, maar pel de schaaldieren niet. Kook de schaal- en schelpdieren totdat de schelpdieren open gaan en de (verse) gamba's roze kleuren. Bewaar het kookvocht.
  2. Snipper de uien en knoflook grof en maak het kookvocht op smaak met oregano en een visbouillonblokje.
  3. Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de uien, chilipepertjes en knoflook. Strooi flink wat zwarte peper eroverheen. Voeg de bloem toe als de uien glazig zijn. Giet vervolgens scheutje voor scheutje het kookvocht erbij en zorg dat de saus redelijk dik blijft.
  4. Voeg het pakje gezeefde tomaten toe en meng alles goed door elkaar en laat kort koken. Proef of de saus pittig genoeg is en voeg indien nodig zwarte peper toe of een chilipepertje. Voeg ook het halve theelepeltje suiker toe. Leg de in stukken gesneden vis in de saus en laat 5 minuten pruttelen. Voeg daarna voorzichtig de schaal- en schelpdieren toe en meng alles door elkaar. Laat het geheel goed warm worden op een laag vuur, maar pas op dat het niet tot het kookpunt komt. Het kookvocht is namelijk al gebruikt om de schaal- en schelpdieren te koken en anders worden de gamba's en inktvis droog en taai. Laat het geheel ongeveer een kwartier goed warm worden (met deksel).
  5. Haal de pan van het vuur en knip verse peterselie eroverheen.
eet smakelijk