Stroopwafels

Stroopwafels

Smulweb imageSmulweb

Stroopwafels zijn een typisch Nederlands koekje. Maak zelf je stroopwafels door een kleverige vulling te maken van boter, suiker en stroop. Bak en snijd de wafels het beste met z'n tweeën om snel genoeg te zijn.

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Stroopwafels op tafel.

  1. Zorg dat de stroopwafels in 2 delen uiteenvallen door ze alleen warm te verwerken. Meng boter en suiker met de stroop voor een kleverige vulling. Bak de wafels en maak de vulling.
  2. Maak een stevig deeg van de wafelingrediënten en kneed het goed door.
  3. Laat het deeg 45 minuten rijzen op een vochtige-warme plek.
  4. Kneed het deeg opnieuw en verdeel het in kleine balletjes ter grootte van een stevige knikker.
  5. Verwarm de stroop en meng er andere ingrediënten door voor de vulling.
  6. Bak de balletjes in een wafelijzer tot ze gaar zijn.
  7. Haal de wafels uit het ijzer en snijd ze open als ze nog warm zijn.
  8. Besmeer de ene helft met de vulling en druk de andere helft erop. Bak en snijd de wafels het beste met z'n tweeën om snel genoeg te zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes