Ceviche

Ceviche

Smulweb imageSmulweb

Fris en licht, dat is Ceviche. De vis wordt gemarineerd in citroen en limoen, waardoor hij 'gaart'. Doe er koriander, ui, peper en knoflook bij en serveer het geheel met gekookte zoete aardappel en een verse maïskolf.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ceviche op tafel.

  1. Snijd de vis in dobbelstenen van 1-haps formaat.
  2. Snijd de ui (1 grote of 2 kleinere) in halve ringen, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de gele peper heel fijn
  3. neem er 2 als je van pittig houdt. Snijd de blaadjes van 10 a 15 takjes koriander fijn.
  4. Pers de citroen en limoenen uit.
  5. Meng in een ondiepe schaal alles door elkaar. Pers de knoflook erboven uit, en breng het geheel op smaak met peper en zout. Dek de schaal af en laat minstens een half uur intrekken - af en toe doorroeren. De vis wordt 'gegaard' door het zuur van de limoentjes. Als de vis helemaal wit is, kan de ceviche geserveerd worden. Eventueel kun je ook wat gemalen komijn toevoegen.
  6. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem in de koelkast als je de ceviche nog lekkerder wilt maken door hem 'smorgens te maken en de hele dag te laten intrekken.
  7. Serveer de ceviche met een maiskolf en gekookte zoete aardappel.
eet smakelijk