Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Tarte tatin van banaan op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Vet het bakblik in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Meng de bananenplakjes met het citroensap.
- Smelt de boter in een pannetje met een scheutje water en een klontje boter. Zet het vuur iets hoger en laat dit zachtjes koken tot de suiker een gouden karamelkleur heeft.
- Schenk de karamel in de bakvorm en schep de stukjes banaan erin.
- Snij een cirkel uit het stuk bladerdeeg die 4 cm groter is van doorsnee dan het bakblik zelf. Leg deze over de vulling en stop de deegranden in om de vulling goed af te dekken. Prik met een sateprikker een gaatje in het deeg.
- Bak de taart gedurende 15 minuten en laat hem vervolgens afkoelen.
- Keer de taart met behulp van een bord, verwijder het bakpapier en serveer hem in punten.