Turks fruit

Turks fruit

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk Turks fruit! Het resultaat van oplossen suiker in water, citroen- & sinaasappelrasp en -sap, 15 minuten koken. Gelatine geweekt in water toevoegen en nogmaals 10 minuten koken. Giet het mengsel in een platte schaal en laat het 24 uur rusten. De snoep in blokjes snijden en door de maizena-poedersuiker mengsel rollen.

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 300 ml Water
  • 60 g Gelatinepoeder

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Turks fruit op tafel.

  1. Los de suiker op in de helft van het water op medium heet vuur. Voeg citroen en sinaasappelrasp en sap toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  2. Week de gelatine ongeveer 5 minuten in de rest van het water.
  3. Voeg de gelatine toe aan het suikermengsel en roer goed door. Laat het geheel nog 10 minuten koken, totdat de siroop het stadium van "draadtrekken" bereikt.
  4. Giet het mengsel in een platte schaal en laat het 24 uur rusten.
  5. Snijd het snoep in blokjes van 2,5 cm.
  6. Meng de poedersuiker met de maizena en rol de blokjes snoep hierdoorheen.
  7. Bewaar het Turks fruit in doosjes met tussen elke laag een nieuwe laag poedersuiker-met-maizena.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit