Nachos

Nachos

Smulweb imageSmulweb

Deze nachos met zelfgemaakte bonensaus, gehakt en jalapeno-bonendip zijn pure verwennerij. Beleg de tortillachips met saus, dip, tomaat, zure room, olijven of kaas. Even opwarmen en smullen maar!

25 min bereiden

borrel

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 220 g jalapeno-bonendip
  • 120 g Zure room
  • 0.5 Rode peper
  • 0.25 el Koriander
  • 0.5 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Nachos op tafel.

  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg ui en paprika toe en bak die langzaam enigszins zacht.
  2. Hak de spaanse peper en voeg die samen met komijn, koriander en knoflook toe. Bak dit nog 2-3 minuten.
  3. Voeg suiker, zout, peper en tomaten met sap toe. Kook de saus nog 5-6 minuten op een matig vuur totdat ze is ingedikt. Voeg eventueel tomatenpuree toe voor de kleur.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt bruin en rul in 20 minuten. Voeg de specerijen, zout en peper toe.
  5. Bedek de helft van de tortillachips met bonen en de andere helft met het gehakt.
  6. Doe een lepel tacosaus op de chips met bonenvulling en een lepel jalapeno-bonen-dip op de chips met gehaktvulling.
  7. Bedek de gevulde tortillachips met tomaat, zure room of yoghurt, olijven of kaas, in elke gewenste combinatie.
  8. Verwarm eventueel al met geraspte kaas bestrooide nacho's 5 minuten in een matige warme oven en bedek ze daarna met tomaat, zure room of olijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Mexicaans