- 75 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Surinaamse bruine bonen met kip op tafel.
- Snijd de kipfilet in stukjes. Snijd uien en knoflook in fijne reepjes. Maak het maggiblokje fijn tot poedervorm op een schoteltje. Snijd de tomaat in reepjes en snijd de selderij in fijne stukjes.
- Bak de kipfilet in een ruime wok bruin en haal het eruit.
- Doe 4 eetlepels olie in de wok en verhit het goed. Voeg ui, knoflook en het maggiblokje in poedervorm toe. Bak dit goed tot het bruin is.
- Voeg de tomaat toe en roer tot het vruchtvlees van de tomaat een beetje verdwijnt. Voeg de gebakken kipfilet toe en bak het een minuut of twee mee.
- Voeg de bruine bonen toe en roer goed door. Voeg een 1/2 kopje water toe. Laat het geheel 15 minuten met de deksel half op de pan sudderen op een laag vuurtje en roer af en toe.
- Voeg na ongeveer 10 minuten zout en witte peper naar smaak toe. Voeg op het eind de selderij toe.