Oostenrijkse sachertorte

Oostenrijkse sachertorte

Smulweb imageSmulweb

Een echte klassieker uit Oostenrijk: Sachertorte. Geniet van dit verrukkelijke chocolade recept op elk moment van de dag. Bekijk het volledige recept!

45 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 el Water
  • 3 el Water

Bereidingswijze

Zet in 21 stappen deze heerlijke Oostenrijkse sachertorte op tafel.

  1. Breek de chocola in stukjes.
  2. Splits de eieren.
  3. Smeer bodem en zijkanten van een springvorm(middenlijn 22 cm) in met boter.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Klop de eieren stijf met 60 gr suiker.
  6. Smelt de chocola au bain marie.
  7. Roer de boter en 100 gr suiker door de chocola tot een schuimig mengsel.
  8. Voeg een voor een al roerend de eierdooiers toe.
  9. Spatel er de stijfgeklopte eiwitten door.
  10. Roer de bloem en de vanillesuiker door dit mengsel.
  11. Stort het mengsel in een springvorm.
  12. Bak de taart in ongeveer 45 min gaar.
  13. Laat iets afkoelen en snijd de randen los van de springvorm.
  14. Laat de taart afkoelen.
  15. Snijd de taart met behulp van een groot mes horizontaal doormidden.
  16. Besmeer de onderste helft met abrikozenjam.
  17. Leg de bovenste helft er weer op.
  18. Maak nu de chocoladeglazuur waarmee de taart, inclusief de randen, wordt besmeerd.
  19. Doe de poedersuiker en de cacao in een kom.
  20. Roer er beetje bij beetje water door.
  21. Schep de glazuur, zodra het mengsel smeerbaar is geworden, op het midden van de taart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Bakken Kruiden Taart