- 6 el Water
- 3 el Water
Bereidingswijze
Zet in 21 stappen deze heerlijke Oostenrijkse sachertorte op tafel.
- Breek de chocola in stukjes.
- Splits de eieren.
- Smeer bodem en zijkanten van een springvorm(middenlijn 22 cm) in met boter.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren stijf met 60 gr suiker.
- Smelt de chocola au bain marie.
- Roer de boter en 100 gr suiker door de chocola tot een schuimig mengsel.
- Voeg een voor een al roerend de eierdooiers toe.
- Spatel er de stijfgeklopte eiwitten door.
- Roer de bloem en de vanillesuiker door dit mengsel.
- Stort het mengsel in een springvorm.
- Bak de taart in ongeveer 45 min gaar.
- Laat iets afkoelen en snijd de randen los van de springvorm.
- Laat de taart afkoelen.
- Snijd de taart met behulp van een groot mes horizontaal doormidden.
- Besmeer de onderste helft met abrikozenjam.
- Leg de bovenste helft er weer op.
- Maak nu de chocoladeglazuur waarmee de taart, inclusief de randen, wordt besmeerd.
- Doe de poedersuiker en de cacao in een kom.
- Roer er beetje bij beetje water door.
- Schep de glazuur, zodra het mengsel smeerbaar is geworden, op het midden van de taart.