- 50 g Gekonfijte sinaaappelschil
- 100 g Bigarreaux
- 225 g Niervet
- 60 g Cognac
- 150 ml Bokbier
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Grootmoeders kerst(of plum)pudding op tafel.
- Bereid de puddingmix voor door alle ingrediënten in een grote deegkom goed door elkaar te roeren. Vet 3 puddingvormen van 1-1/2 liter of 6 van 6 dl goed in.
- Vul elke vorm voor 3/4 deel, leg hierover een ingevet stuk vetvrij papier of een stuk folie en bind dit stevig met een touwtje vast.
- Plaats de vormen in een grote pan en giet zoveel kokend water in dat elke vorm tot de helft in het water staat.
- Laat de puddingen 6-8 uur koken (afhankelijk van de maat van de vorm). Voeg indien nodig meer kokend water toe.
- Haal de puddingen uit het kokende water en laat ze een nacht geheel afkoelen.
- Verwijder de folie of het vetvrije papier en bedek de pudding opnieuw met ingevet papier en folie. Bewaar op een koele droge plaats, waar geen zonlicht komt.
- Opdienen: laat de puddingen gedurende 3-4 uur (afhankelijk van de maat) warm worden in kokend water. Keer ze op een warme schotel om en serveer met boter, geparfumeerd met cognac en/of slagroom met suiker. Je kunt de pudding ook flamberen door 3-4 el cognac te verwarmen, dit over de pudding te gieten en dit voorzichtig aan te steken.