Grootmoeders kerst(of plum)pudding

Grootmoeders kerst(of plum)pudding

Smulweb imageSmulweb

Maak het feest compleet met grootmoeders kerstof plum Pudding. Bereid met de puddingmix en de liefde van grootmoeder. Serveer de pudding met boter, geparfumeerd met cognac en/of slagroom met suiker. Je kunt de pudding ook flamberen door 3-4 el cognac te verwarmen en dit over de pudding te gieten en dit voorzichtig aan te steken.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Gekonfijte sinaaappelschil
  • 100 g Bigarreaux
  • 225 g Niervet
  • 60 g Cognac
  • 150 ml Bokbier

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Grootmoeders kerst(of plum)pudding op tafel.

  1. Bereid de puddingmix voor door alle ingrediënten in een grote deegkom goed door elkaar te roeren. Vet 3 puddingvormen van 1-1/2 liter of 6 van 6 dl goed in.
  2. Vul elke vorm voor 3/4 deel, leg hierover een ingevet stuk vetvrij papier of een stuk folie en bind dit stevig met een touwtje vast.
  3. Plaats de vormen in een grote pan en giet zoveel kokend water in dat elke vorm tot de helft in het water staat.
  4. Laat de puddingen 6-8 uur koken (afhankelijk van de maat van de vorm). Voeg indien nodig meer kokend water toe.
  5. Haal de puddingen uit het kokende water en laat ze een nacht geheel afkoelen.
  6. Verwijder de folie of het vetvrije papier en bedek de pudding opnieuw met ingevet papier en folie. Bewaar op een koele droge plaats, waar geen zonlicht komt.
  7. Opdienen: laat de puddingen gedurende 3-4 uur (afhankelijk van de maat) warm worden in kokend water. Keer ze op een warme schotel om en serveer met boter, geparfumeerd met cognac en/of slagroom met suiker. Je kunt de pudding ook flamberen door 3-4 el cognac te verwarmen, dit over de pudding te gieten en dit voorzichtig aan te steken.
eet smakelijk