Ragout van rundvlees (sucade)

Ragout van rundvlees (sucade)

Smulweb imageSmulweb

Met het koude weer is er niets lekkerder dan een stevige ragout. Heerlijk mals rundvlees met kerrie, nootmuskaat en aroma. Een ragout die je zeker warm houdt deze winter!

120 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ragout van rundvlees (sucade) op tafel.

  1. Was het vlees zorgvuldig en dep het droog met keukenpapier. Neem 1 1/2 liter water met wat zout, doe het vlees in de pan en laat het ongeveer 2 uur zachtjes koken. Haal het vlees uit de pan en laat het uitlekken.
  2. Doe de boter in de pan, en bak daar de ui in tot ze glazig is. Voeg dan lepel voor lepel de bloem al roerend toe. Blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem komt.
  3. Voeg met een soeplepel de bouillon toe en roer tot de bouillon is opgelost in de bloem. Herhaal dit tot het geheel goed smeuïg is geworden.
  4. Voeg het vlees, dat in kleine stukjes is gesneden, toe aan de deegmassa en voeg roerende de kerrie, peper, nootmuskaat en aroma toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees