Clafoutis met fruit

Clafoutis met fruit

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met de Franse klassieker: Clafoutis. Binnen no-time maak je met fruit deze heerlijke ovenschotel. Laat de clafoutis ongeveer 10 minuten afkoelen. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker en serveer lauwwarm.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Bramen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Clafoutis met fruit op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175C.
  2. Maak het fruit schoon en marineer het in 2 borrelglaasjes rum.
  3. Zeef de bloem met zout, custardpoeder en suiker. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erin.
  4. Voeg de helft van de melk toe en klop tot een glad beslag. Voeg de rest van de melk toe en klop opnieuw.
  5. Doe het fruit in een schaal en schenk het beslag eroverheen.
  6. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de clafoutis in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat de clafoutis ongeveer 10 minuten afkoelen. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker en serveer lauwwarm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Taart