Pot au feu met zalm

Pot au feu met zalm

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk frans gerecht waar de heerlijke smaken van de zalm en de bouillon samenkomen. De prei, de winterwortel en krielaardappelen maken deze Pot au feu met zalm een gerecht dat je niet mag missen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pot au feu met zalm op tafel.

  1. Breng de bouillon aan de kook en laat de zalm hierin tegen de kook aan in 4 minuten gaar worden. Schep de vis uit de pan, dek deze af en houd ze warm.
  2. Halveer de prei in de lengte en snijd ze in stukken van 2 cm. Verdeel de geschrapte winterwortel in plakken. Verhit de olijfolie en bak hierin de prei en de wortel 2 minuten. Schep de krielaardappels erdoor en bak nog 2 minuten.
  3. Voeg witte wijn, 2 dl visbouillon, laurierblaadjes, de helft van de peterselie, mosterd en slagroom toe. Verwarm zachtjes 3 minuten.
  4. Leg de vis erin en laat deze meewarmen. Verwijder de laurierblaadjes.
  5. Serveer het gerecht, garneer met de resterende peterselie.
eet smakelijk