Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Joods gehaktbrood

Joods gehaktbrood

smulweb badge smulweb

Dit joodse gehaktbrood heeft een pittige bite door het Spaanse pepertje en is bedekt met heerlijke tomatenketchup. Maak hem af in de oven in een grote ovenschaal en serveer het met wat extra groenten voor een lichtere verteerbaarheid.

60 min bereiden hoofdgerecht 6 personen

(0)

Ingrediënten

  • 800 g Rundergehakt
  • 1 Scharreleieren M
  • 15 g Peterselie vers
  • 5 Teen Jumbo Knoflook
  • 3 Uien
  • 1 Winterpeen
  • 4 Tomaat
  • 4 el Paneermeel
  • 4.5 el Ketchup

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Joods gehaktbrood op tafel.

  1. Doe 2 uien, de knoflook, de winterwortel en de peterselie in de keukenmachine. Hak dit fijn.
  2. Meng het gehakt met het losgeklopt ei, de paneermeel en de ketchup. Voeg het ui-wortel-peterselie mengsel toe. Kneed het gehakt met de mengsels tot een stevig "brood". Voeg naar smaak meer ketchup of een beetje zout toe (liever gebruik ik tuinkruidenbouillonpoeder). Voor een meer pittige bite voeg ik af en toe een Spaans pepertje aan het wortelmengsel toe.
  3. Snijd 1 ui en de tomaten in dunne ringen. Leg het gehaktmengsel in een grote ovenschaal. Besmeer de bovenzijde van het "brood" met een laagje tomatenketchup. Leg de gesneden tomaten op het brood en daarna de uienringen erop.
  4. Bak het gehaktbrood afgedekt af op 175 graden, gedurende 1 uur. Bak daarna nog 15 minuten op 200 graden zonder afdekking.
  5. Let op: als het gehaktbrood relatief dun is, kan het zijn dat je de baktijd moet verkorten.
  6. Naar smaak kun je meer of minder uien en wortel toevoegen. Voeg meer groenten toe voor een lichtere verteerbaarheid.