Joods recepten
Zelf Joods gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Joods recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 800 g Rundergehakt
- 1 Scharreleieren M
- 15 g Peterselie vers
- 5 Teen Jumbo Knoflook
- 3 Uien
- 1 Winterpeen
- 4 Tomaat
- 4 el Paneermeel
- 4.5 el Ketchup
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Joods gehaktbrood op tafel.
- Doe 2 uien, de knoflook, de winterwortel en de peterselie in de keukenmachine. Hak dit fijn.
- Meng het gehakt met het losgeklopt ei, de paneermeel en de ketchup. Voeg het ui-wortel-peterselie mengsel toe. Kneed het gehakt met de mengsels tot een stevig "brood". Voeg naar smaak meer ketchup of een beetje zout toe (liever gebruik ik tuinkruidenbouillonpoeder). Voor een meer pittige bite voeg ik af en toe een Spaans pepertje aan het wortelmengsel toe.
- Snijd 1 ui en de tomaten in dunne ringen. Leg het gehaktmengsel in een grote ovenschaal. Besmeer de bovenzijde van het "brood" met een laagje tomatenketchup. Leg de gesneden tomaten op het brood en daarna de uienringen erop.
- Bak het gehaktbrood afgedekt af op 175 graden, gedurende 1 uur. Bak daarna nog 15 minuten op 200 graden zonder afdekking.
- Let op: als het gehaktbrood relatief dun is, kan het zijn dat je de baktijd moet verkorten.
- Naar smaak kun je meer of minder uien en wortel toevoegen. Voeg meer groenten toe voor een lichtere verteerbaarheid.