Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Blue berry muffin op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Vet 12 mini-cake vormpjes in met boter.
- Klop de gesmolten boter met de suiker in een kom schuimig.
- Klop de eieren er een voor een door.
- Voeg de yoghurt toe en schep hem voorzichtig door de boter/suikermassa.
- Zeef de bloem samen met de bakpoeder boven de kom.
- Rasp de schil van citroen boven de kom en spatel alles voorzichtig tot een beslag.
- Was de bessen en laat ze goed uitlekken, dep ze voorzichtig droog met keukenpapier.
- Bestuif de bessen met een eetlepel bloem en spatel ze voorzichtig door het beslag.
- Vul elk vormpje voor 2/3 deel met beslag.
- Bak de muffins gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven gaar.
- Prik met een sate-prikker in een muffin en wanneer deze er droog uitkomt, zijn de muffins gaar.