Limoncello

Limoncello

Smulweb imageSmulweb

Zelf limoncello maken doe je zo! Gebruik alleen het gele van de schil van de citroen. Na minstens 40 dagen rijp, meng je de alcohol met een suikersiroop en laat dat opnieuw staan. Genieten van je eigen gemaakte limoncello is het mooiste dat er is.

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1000 ml Water
  • 1000 g Zuivere Alcohol

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Limoncello op tafel.

  1. Boen de citroenen goed af en schil ze. Schraap aan de binnenkant al het wit weg (dat geeft de limoncello een bittere smaak). Vul de fles(sen) met de schillen en doe de alcohol erbij. Dop erop en laat minstens 20 dagen staan in een donkere ruimte. Voeg iedere keer dat je een citroen gebruikt, de schil toe aan de alcohol.
  2. Verwarm een liter water en los hierin de suiker op. Laat dit vijf minuten doorkoken en vervolgens helemaal afkoelen. Mix de suikersiroop met de inhoud van de flessen. Doe alles in schone flessen, doppen erop en laat nogmaals minstens 20 dagen staan (hoe langer, hoe intenser de smaak).
  3. Zeef na al die dagen de inhoud van de flessen en vul nieuwe, gesteriliseerde flessen met de likeur. Leg dit in de koelkast. De limoncello kan ook ingevroren worden. Nu is het klaar om te drinken.
eet smakelijk