- 300 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Bossche bollen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een pan water met zout en boter aan de kook.
- Voeg op het vuur de bloem in één keer toe en blijf roeren tot er een bal ontstaat en deze loslaat van de pan. Haal van het vuur af en voeg één voor één de eieren toe totdat ze volledig zijn opgenomen.
- Controleer na het vijfde ei of het zesde ei nog nodig is. Voeg het zesde ei niet toe als het deeg mooi blinkt.
- Doe het deeg in een spuitzak of schep met twee lepeltjes op een ingevet bakblik. Zorg dat de bolletjes ver genoeg uit elkaar staan om aan elkaar plakken te voorkomen.
- Bak het bakblik in het midden van de oven en bak de soezen gaar en bruin in 25 minuten. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
- Smelt de chocolade au bain-marie met wat water in een pannetje.
- Doop de afgekoelde soezen in de chocolade. Klop de slagroom op en spuit deze met een spuitzak aan de onderkant in de soezen.