- 1000 g Runderschenkel
- 2500 ml Water
- 6 peperkorrel zwart
- 400 g rijstmie
- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Rundvlees pho op tafel.
- Doe schenkel, stoofvlees, gember, zout en water in een grote pan. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat alles 3 1/2 uur trekken. Verwijder met een schuimspaan het schuim dat op het water drijft.
- Voeg peperkorrels, kaneelstokje, kruidnagels, korianderzaad en vissaus toe en laat alles nog eens 40 minuten sudderen. Haal het stoofvlees uit de bouillon en laat het afkoelen.
- Zeef de bouillon, gooi de botten en kruiden weg, en doe hem terug in de pan. Als het stoofvlees voldoende is afgekoeld, snijd het dwars op de draad in zeer dunne plakjes. Zet het vlees apart.
- Vlak voor het serveren doe je de mie in een pan kokend water
- laat de mie slechts 10 seconden koken, anders valt hij uit elkaar. Giet hem af en verdeel hem over 4 soepkommen.
- Leg de ingrediënten voor de garneringen op een schaal en zet deze midden op tafel. Breng de bouillon aan de kook.
- Leg wat plakjes vlees en rosbief op elke portie mie. Schep er wat bouillon over en bestrooi het geheel met lente-uitjes, uiringen en koriander.
- Geef er eventueel chilisaus en hoisinsaus bij.