Spinazie-roqueforttaart

Spinazie-roqueforttaart

Smulweb imageSmulweb

Fonkelende kristallen en zwoele, diepe smaken. Dat zijn dé ingrediënten van onze spinazie-roqueforttaart. Een elegante en hemelse hartige keuze voor je diner.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spinazie-roqueforttaart op tafel.

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Rol er een grote ronde deeglap van. Gebruik daarbij wat bloem, zodat het deeg niet aan de ondergrond blijft plakken.
  2. Vet een quichevorm met een doorsnede van 26 cm in met olijfolie.
  3. Leg de lap in de vorm en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Klop de eieren los en roer de creme fraiche erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Hak de spinazie fijn en schep door het eimengsel.
  5. Zorg dat de roquefort koud is, zodat het makkelijker is om er stukjes van te snijden of de kaas te verbrokkelen. Verdeel de kaas over het eimengsel.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over het eimengsel.
  7. Bak de taart circa 30 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
  8. Garneer de taart met een paar blaadjes verse spinazie en een kerstomaatje. Serveer warm of koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart