Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Spinazie-roqueforttaart op tafel.
- Laat het bladerdeeg ontdooien. Rol er een grote ronde deeglap van. Gebruik daarbij wat bloem, zodat het deeg niet aan de ondergrond blijft plakken.
- Vet een quichevorm met een doorsnede van 26 cm in met olijfolie.
- Leg de lap in de vorm en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Klop de eieren los en roer de creme fraiche erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Hak de spinazie fijn en schep door het eimengsel.
- Zorg dat de roquefort koud is, zodat het makkelijker is om er stukjes van te snijden of de kaas te verbrokkelen. Verdeel de kaas over het eimengsel.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over het eimengsel.
- Bak de taart circa 30 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
- Garneer de taart met een paar blaadjes verse spinazie en een kerstomaatje. Serveer warm of koud.