Kroket

Kroket

Smulweb imageSmulweb

Deze zelfgemaakte garnalen kroket met pikante cocktailsaus is een perfecte 'finger food'. Goudbruin van buiten, zacht van binnen. Lekker als snack of als onderdeel van borrelhapjes.

15 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 320 g Whiskey cocktailsaus

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kroket op tafel.

  1. Hak de ui fijn en fruit deze aan in de boter. Voeg al roerende de bloem toe en laat dit kort garen.
  2. Voeg beetje bij beetje al roerende de koude bouillon toe. Breng dit al roerende aan de kook en laat het mengsel even binden.
  3. Haal de pan van het vuur af en meng de garnalen, citroensap en gehakte peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel het mengsel op een plateau zodat het afkoelt en laat het vervolgens goed opstijven in de koelkast.
  5. Verdeel de vulling in stukjes van 5 cm lang. Maak de stukjes mooi rond en rol ze eerst door de bloem en daarna door het losgeklopte ei en paneermeel.
  6. Frituur de kroketjes in frituurolie of vet van 170°C met niet meer dan 6 tegelijk voor ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
  7. Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct met de pikante cocktailsaus.
eet smakelijk