- 320 g Whiskey cocktailsaus
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Kroket op tafel.
- Hak de ui fijn en fruit deze aan in de boter. Voeg al roerende de bloem toe en laat dit kort garen.
- Voeg beetje bij beetje al roerende de koude bouillon toe. Breng dit al roerende aan de kook en laat het mengsel even binden.
- Haal de pan van het vuur af en meng de garnalen, citroensap en gehakte peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het mengsel op een plateau zodat het afkoelt en laat het vervolgens goed opstijven in de koelkast.
- Verdeel de vulling in stukjes van 5 cm lang. Maak de stukjes mooi rond en rol ze eerst door de bloem en daarna door het losgeklopte ei en paneermeel.
- Frituur de kroketjes in frituurolie of vet van 170°C met niet meer dan 6 tegelijk voor ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct met de pikante cocktailsaus.