Traditionele lasagne Bolognese

Traditionele lasagne Bolognese

Smulweb imageSmulweb

Verwarm je hart met dit recept voor traditionele lasagne Bolognese: laagjes pasta, rijk aan smaakvolle ragù en gesmolten kaas, gebakken tot in de perfectie. Een topmaaltijd voor jong én oud.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(19)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Traditionele lasagne Bolognese op tafel.

  1. Snipper de ui en fruit deze in een grote koekenpan aan met wat olijfolie. Voeg na een paar minuten de fijngesneden knoflook toe. Schep vervolgens de tomatenpuree in de pan.
  2. Verwarm in een braadpan wat olijfolie en bak hierin het gehakt met kruiden, wat zout en peper rul. Voeg de gebakken ui, knoflook en tomatenpuree toe aan de pan.
  3. Doe vervolgens de gepelde tomaten en gezeefde tomaten erbij en breng op smaak met suiker, eventueel nog wat kruiden en een laurierblaadje. Laat het geheel 30-45 minuten sudderen op laag vuur met deksel op de pan, onder af en toe roeren.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt boter voor de bechamelsaus en voeg bloem toe. Roer stevig door, terwijl je beetje bij beetje de koude melk erbij schenkt. Roer net zo lang tot er een stevige saus ontstaat. Breng op smaak.
  5. Leg in een ingevette ovenschaal een laag lasagnevellen. Bedek met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus, en 1 bolletje in plakjes gesneden mozzarella. Herhaal deze lagen nog twee keer en eindig met een laag geraspte kaas.
  6. Bak de traditionele lasagne Bolognese 45 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Bolognese