Stroganoffsaus

Stroganoffsaus

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Stroganoffsaus gevuld met champignons, ui en knoflook. Voeg bloem, tomatenpuree, worcestershiresaus en bouillon deel voor deel toe. Schenk wijn erbij en laat het geheel 5 minuten doorkoken. Haal van het vuur af en voeg zure room toe met scheutje wodka.

25 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Worcestersaus
  • 300 ml Water
  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stroganoffsaus op tafel.

  1. Champignons wassen en in plakjes snijden, uit laten lekken.
  2. Verhit in een pan het klontje boter en bak ui en knoflookteentje goudbruin.
  3. Voeg champignons toe en bak ze ca. 5 minuten mee.
  4. Strooi bloem erover, voeg tomatenpuree toe, zout, peper, enkele drupels worcestershiresaus en roer alles goed.
  5. Voeg de bouillon deel voor deel al roerend toe tot een gladde massa ontstaat.
  6. Schenk de wijn erbij en laat het geheel 5 minuten doorkoken.
  7. Haal van het vuur af en voeg zure room toe met een scheutje wodka.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen