General tsos kip

General tsos kip

Smulweb imageSmulweb

Serveer deze heerlijke krokante General Tsos Kip uit het vuistje als hapje of juist op een bord met rijst als geweldig hoofdgerecht. Gemarineerd, gebakken en vervolgens gecombineerd met een pittige saus van knoflook, sojasaus, gemberwortel, lente-ui en pepertjes. Een onweerstaanbaar fusion gerecht dat niet op je menu mag ontbreken.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 60 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke General tsos kip op tafel.

  1. Meng de maizena met het water. Voeg de knoflook, gemberwortel, suiker, lichte sojasaus, rijstazijn, wijn, kippenbouillon en vetsin toe. Roer tot de suiker is opgelost en laat het koelen.
  2. Doe in een grote schaal de kip en meng er de donkere sojasaus en de witte peper door. Klop het ei los en roer het door het kippenvlees. Voeg er de maizena aan toe en zorg dat alle stukken kip gelijkmatig bedekt zijn. Doe er 2 deciliter plantaardige olie bij om de kip van elkaar te houden.
  3. Verdeel de kip in kleine porties en frituur ze in de hete olie, op hoge temperatuur tot ze knapperig zijn. Laat overtollige olie afdruipen door de stukken kip op keukenpapier te laten uitlekken.
  4. Doe, als al de kipstukken zijn gefrituurd, een kleine hoeveelheid olie in een wok en verhit die tot het gloeiend heet is. Voeg de lenteui en de pepertjes toe en roerbak dit kort.
  5. Roer de saus nog een keer goed door en giet hem in de wok. Doe er de kipstukken bij en kook het even door tot de saus wat is ingedikt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte