Gefrituurde mosselen

Gefrituurde mosselen

Smulweb imageSmulweb

Frituren kan je ook met mosselen. Verwijder de schelpen, wentel de mosselen eerst door het ei en paneermeel en bak ze goudbruin. Serveer als voorgerecht of borrelhapje met tartaarsaus.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gefrituurde mosselen op tafel.

  1. Haal de mosselen uit de schelp. Klop een ei los en voeg wat zout en peper toe. Wentel de mosselen eerst door het ei en dan door paneermeel.
  2. Zet de mosselen 5 minuten in de koelkast, zodat het paneermeel wat stijver wordt.
  3. Verhit de frituurolie en bak de mosselen goudbruin.
  4. Serveer de gefrituurde mosselen met tartaarsaus als borrelhapje of voorgerecht.
eet smakelijk