Ananas-kokoscake met rumrozijnen

Ananas-kokoscake met rumrozijnen

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke ananas-kokoscake met rumrozijnen. Vers gesneden ananas en krokante kokos gemengd in een smeuïg beslag met overheerlijke rozijnen geweekt in heerlijke rum. Perfect voor de zoetekauwen!

60 min bereiden

tussendoortje

18 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ananas-kokoscake met rumrozijnen op tafel.

  1. In een pan rozijnen met rum aan de kook brengen. Daarna laten afkoelen.
  2. Ananas kleinsnijden. Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2. Cakevorm invetten.
  3. In een zeef rozijnen laten uitlekken. Daarna droogdeppen met keukenpapier.
  4. Cakebeslag maken volgens basisrecept (zie "basisrecept fijne cake" op mijn pagina). Gemalen kokos samen met bloem door beslag scheppen. Rozijnen en ananasstukjes door beslag scheppen.
  5. Beslag overdoen in cakevorm en bovenkant gladstrijken. In midden van oven cake in ca. 1 ½ uur goudbruin en gaar bakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake