Snedige lamsbout

Snedige lamsbout

Smulweb imageSmulweb

Deze snedige lamsbout in een verrassende botersaus van knoflook en ansjovis is een must-try voor elke vleesliefhebber. Snel gebakken in olijfolie en op smaak gebracht met citroen en peterselie. Deze heerlijke lamsbout serveer je warm op verse serveerborden.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 88 g Gegrilde Lamsbout

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Snedige lamsbout op tafel.

  1. Laat de boter smelten en doe er de hele, gepelde knoflookteen bij.
  2. Voeg er de ansjovisfilets bij. Plet de vis fijn met een vork zodat het geheel oplost in de boter. Zet even apart op een warme plek en laat "trekken".
  3. Doe olijfolie in een grote braadpan. Voeg aan de dampende olie de ingepeperde (maar niet gezouten) sneetjes lamsvlees toe. Laat snel bakken zodat het vlees mooi roze blijft. Bak het vlees twee a drie minuten per kant.
  4. Leg het lamsvlees op warme serveerborden.
  5. Pers de halve citroen uit boven de warme ansjovisboter. Voeg ook de gehakte peterselie toe. Vis de knoflook eruit. Peper en meng de saus grondig met een vork.
  6. Verdeel de saus over de vier stukken diepbruin lamsvlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Bakken Vlees Kruiden