Tulband

Tulband

Smulweb imageSmulweb

Deze tulband is perfect voor het weekend. De cake is lekker zacht en heeft een frisse smaak door de citroenschil. Afgemaakt met poedersuiker en gevuld met krenten, rozijnen en sukade. Ideaal voor bij de koffie of thee.

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Krenten

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Tulband op tafel.

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Beboter de vorm en verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Roer in een grote kom de boter zacht en voeg de suiker, de citroenschil, de vanillesuiker en het zout toe. Roer dit alles tot het een luchtige massa is.
  4. Voeg een voor een de eieren toe, roer telkens weer tot een ei goed is opgenomen. Voeg vervolgens de melk toe.
  5. Voeg door een zeef de bloem toe en meng alles vlug door elkaar.
  6. Besprenkel de krenten, rozijnen en sukade met rum en roer dit door het deeg. Vul de vorm.
  7. Zet de vorm op het rooster in de oven, zodat het midden van de vorm wat hoogte betreft midden in de oven komt. Open gedurende het eerste halfuur de oven niet.
  8. Reken voor de baktijd ongeveer 1 uur à 1,5 uur. De cake is gaar als het van de vorm loslaat en bovenop in het midden veerkrachtig aanvoelt. Prik anders met een vork in het deeg, als er niets aanzit is de cake gaar.
  9. Laat de cake 1 minuut in de vorm bekoelen. Stort het dan op een taartrooster en bestrooi de cake met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake