Curry van bloemkool en tomaat

Curry van bloemkool en tomaat

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke curry van bloemkool en tomaat, met aardappelblokjes in een kruidige saus gemaakt van tomatenpuree en kokosmelk. Voeg yoghurt toe en laat de curry nog 2 minuten doorwarmen. Garneer met gesnipperde peterselie. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Korianderzaad
  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Curry van bloemkool en tomaat op tafel.

  1. Zet alles klaar zoals hierboven staat.
  2. Kook de bloemkool 5 minuten in licht gezouten water en laat het daarna uitlekken.
  3. Kook de aardappelblokjes 10 minuten in licht gezouten water en giet af.
  4. Verhit de olie in een pan en bak de gember 3 minuten en haal het eruit.
  5. Voeg de ui, knoflook en pepers of chilipoeder toe in de pan en fruit het 3 minuten. Voeg de specerijen toe en bak nog 3 minuten, af en toe roeren.
  6. Voeg de tomatenpuree en kokosmelk toe en breng het net tegen de kook aan. Voeg de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toe en kook het in 5-8 minuten net gaar.
  7. Roer de yoghurt erdoor en laat de curry 2 minuten doorwarmen.
  8. Garneer met de gesnipperde peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Bloemkool Bloemkool curry