Tong picasso

Tong picasso

Smulweb imageSmulweb

Een verrassend lekker en fruitig gerecht op basis van tong. Bestrooid met amandelschaafsel, gembersaus en bessen. Gegarandeerd genieten!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 g Tongfilet

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tong picasso op tafel.

  1. Snij het fruit. Wrijf de tong in met citroenrasp en wat zout. Haal de tong door de bloem.
  2. Verhit de boter en bak de tong aan beide kanten. Laat de vis zachtjes stoven en keer hem voorzichtig een keer om tot de vis gaar is, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  3. Giet wat bakvet over in een tweede pan en verwarm het fruit. Voeg vervolgens de gembersiroop toe en meng voorzichtig en laat even staan.
  4. Rooster de amandelschaafsel in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  5. Leg de tong op een bord en voeg het fruit toe. Lepel er wat gembersaus overheen en strooi de geroosterde amandelschaafsel er overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit