Borek

Borek

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je een heerlijke borek. Filodeeg gevuld met spinazie, gehakt, ui, en witte kaas. Besmeer de laagjes deeg tussen het vullen met ei, yoghurt en olijfolie. Heerlijk voor de afwisseling!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Borek op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng ei en yoghurt met olijfolie in een kommetje.
  3. Eventueel spinazie voorkoken. Snipper de ui en bak het gehakt rul. Voeg de ontdooide en uitgelekte spinazie toe en laat dit 15 minuten op een laag vuur bakken.
  4. Leg de vellen filodeeg 2 of 3 per laag op de bakplaat en besmeer ze met het ei-yoghurtmengsel. Ga door met lagen deeg en het ei-yoghurtmengsel tot alles op is.
  5. Verdeel het spinazie-gehaktmengsel over de hele bakplaat en verkruimel het stuk witte kaas erover.
  6. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het gedurende een half uur knapperig en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Vlees Gebak