Jambalaya

Jambalaya

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk mix van rijst, kip en geroosterde rivierkreeftjes. Met een combinatie van kruiden, groenten, chorizo en saffraan is deze Jambalaya een lekker wintergerecht

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1250 ml Water
  • 300 g Gedroogde garnalen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Jambalaya op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en marineer de rivierkreeftjes met olijfolie en gesneden knoflookplakjes. Ontvel de chorizo of andere pikante worst en snijd in schijven. Verhit de olie in de pan en bak de worst langzaam uit totdat de schijfjes goed aangebakken zijn. Haal de worst uit de pan.
  2. Bak in het braadvet de kipdelen rondom bruin, ongeveer 10 minuten. Haal de kip uit de pan en doe de kipdelen in de oven. Laat ze ongeveer 10-15 minuten garen.
  3. Bak in het braadvet op een laag vuurtje de uien tot ze glazig zijn. Voeg de bleekselderij, paprika, laurierblaadjes, knoflook, basilicum, zout, peper, cayennepeper en cajunkruiden toe. Bak alles even goed aan. Voeg vervolgens de rijst toe en bak de rijst 5 minuten mee onder voortdurend roeren.
  4. Voeg de hete bouillon, tomatensaus en saffraan toe. Doe de worst en de kipdelen terug in de pan. Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan (of bedek met aluminiumfolie). Laat dit 20 tot 25 minuten pruttelen.
  5. Voeg aan het eind van de kooktijd de gepelde garnalen, peterselie en eventueel een paar lepeltjes tomatenpuree toe.
  6. Verhit ondertussen een grillpan en bak de gemarineerde rivierkreeftjes kort en op hoog vuur snel bruin en knapperig.
  7. Serveer de paella met de gebakken kreeftjes erbovenop. Smakelijk!
eet smakelijk