Walnotentaart

Walnotentaart

Smulweb imageSmulweb

Deze waanzinnige walnotentaart is een echte traktatie. Krokant van buiten, smeuïg van binnen en volledig rijk aan de nootachtige smaak van walnoten.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Walnotentaart op tafel.

  1. Bereid het deeg: zeef de bloem boven een kom en meng met basterdsuiker en zout. Snijd de boter in plakken, leg deze op het bloemmengsel en snijd met 2 messen in blokjes. Kneed tot een samenhangende deegbal. Laat de deegbal 30 minuten rusten in de koelkast, afgedekt met folie.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Karamelliseer behoedzaam de suiker in een pan met dikke bodem. Blijf roeren met een houten pollepel en blus af met 1 eetlepel heet water. Schenk de slagroom bij de karamel en laat zachtjes koken tot alle karamel is opgelost. Voeg walnoten toe en laat even meekoken. Haal de pan van het vuur.
  3. Verdeel de deegbal in 2 stukken en rol deze uit tot een ronde plak met de maat van de springvorm. Bestuif het werkvlak met bloem en leg de bal tussen 2 lagen plasticfolie om uit te rollen tot een grote schijf. Leg de plak in de ingevette springvorm en bedek met de vulling. Leg de 2e deeglap erbovenop en druk de randen aan. Klop het ei los met een eetlepel water en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee. Leg enkele halve walnoten op de deeglap ter decoratie.
  4. Bak de taart in 45 minuten in het midden van de oven op 180 °C.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Walnotentaart