Bananencake

Bananencake

Smulweb imageSmulweb

Deze bananencake is heerlijk luchtig en vol van smaak. Het ideale recept om die overrijpe bananen op te maken. Makkelijk te maken met een paar simpele stappen.

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bananencake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet het bakblik in.
  2. Prak de banaan tot moes of pureer hem met een staafmixer en doe het in een kom samen met margarine, suiker, vanillesuiker, en citroenrasp. Klop het geheel luchtig met een mixer.
  3. Roer één voor één de eieren door het mengsel.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder in gedeeltes boven de kom en spatel voorzichtig door het beslag. Voeg beetje bij beetje melk toe en spatel door het beslag.
  5. Schep het beslag in het cakeblik en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in 1 tot 1 1/2 uur gaar.
  6. Haal de cake uit de oven, laat hem op een taartrooster iets afkoelen, keer het cakeblik om en haal de cake uit de vorm. Laat de cake verder afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake