Bloemkoolsoep met rookkaas en mosterd

Bloemkoolsoep met rookkaas en mosterd

Smulweb imageSmulweb

Een fluweelzachte soep van bloemkool, ui, en knoflook. De soep is op smaak gebracht met rookkaas en mosterd. Een verrassend lekkere combinatie!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 50 g rookkaas geraspt
  • 2 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bloemkoolsoep met rookkaas en mosterd op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook, maak de bloemkoolroosjes schoon en snijd ze klein.
  2. Verhit de olie en bak de ui, knoflook en bloemkool ca. 5 minuten, tot de ui en de bloemkool lichtbruin zijn.
  3. Roer de bloem erdoor en bak het geheel al roerende nog ca. 1 minuut. Schenk, al roerende, scheut voor scheut de bouillon erbij en breng de soep al roerende aan de kook.
  4. Laat de soep afgedekt zachtjes ca. 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer.
  5. Roer de mosterd erdoor en breng de soep op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kaas